Dagbok
Khidas første kull
Mandag 30 august.
Vi har hatt en hærlig tur gjennom fantastisk natur fra Ørje til Sandnes for å hente Khida hos Aridgeokrats kennel. her er ho sammen med "kjæresten" Ole Brum, og Helene Aridgeokrats Ellingsen. (beklager dårlig mobilbilde)
torsdag 30 september
Khida 30 dager drektig, hun begynner å vise en liten mage.
Tirsdag 6 oktober.
En snau uke er gått siden sisste bilde, Khida begynner virkelig å bli rund, ligger mye å hviler. Spiser offte og lite, i motsetning til for et par uker siden da ho tømte matskåla og voktet den vel så ingen annen hund skulle ta noe.
fredag 15 oktober
Khida er nok blitt tykkere, for i dag gikk ho ikke igjennom katteluka i låvedøra slik ho pleier å gjøre når jeg henter høy på låven.
Mandag 18 oktober
I dag har Khida vært hos vetrinær til røntgen for å telle foster eller i det heletatt se at det er valper på vei 🤩,
Vi kunne tydelig telle til fem valpefoster, vetrinær lurte på om det kunne være en sjette valp der også som lå litt bortgjemt mellom ribbena langs ryggraden til Khida. Ikke rart ho begynner å bli full i magen, ho skal nok bli temlig stappet før tiden er inne😲 
mandag 25 oktober
Khida har nå et dropp i temperaturen, så snart temperaturen stiger til normal igjen så.... klokka er ti på ni, håper jeg kan komme med flere oppdateringer her i dag.
Khida ligger i sin lille hule, sover og sover😘

 
Klokka er 11 og temperaturen er fortsatt på vei ned, og kan være lav i flere timer. Fødsel starter ikke før temperaturen er opp i mot det normale igjen, og det kan ta et døgn🤭


Klokka er 21.00 og tilstanden så å si uforandret, temperaturen er lav, jeg venter at den skal stige snart.
Ellers er khida stort sett rolig, men får innimellom veldig behov for å reire seg, krafser og drar veldig i underlaget 🙂 

tirsdag 26 oktober
I dag er dagen, krysser fingrene for at alt går godt.
Klokka er 0800 khida har veer, krafser veldig og rer seng, kjaster, sjelver og ser på meg med store bedende øyne.


Så er fødselen over, den første valpen ble født kl 08.20 og den sisste 7 valpen ble født kl 10.20 det ble... dobbelt sjekke nå så jeg ikke sier noe galt... fire tisper og tre hanner. Og alt er vell med mor og barn🤩 Khida er bare såå flink!
Jeg lager et album (under Khidas dagbok)og legger ut fler bilder fra fødsel og av valpene 😉
onsdag 27 oktober
Nå er valpene et døgn, og alle valpene er blitt gode og runde etter godt stell fra Khida, for ho har morsinnstingtet i orden. Flike Khida vasker og masserer valpene sine støtt og stadig. Ellers ligger ho, å lar valpene die. Det er så koslig å høre godlydene fra valpekassa🤩 ho tar seg bare korte lufteturer ut, og ikke for ofte så klart, jeg byr ho stadig på en tur ut, men det er bare blitt tre korte turer til nå... man går ikke fra barna uten at man er nødt til det tenker Khida.
torsdag 28 oktober
Valpene er veldig jevne i vekt nå skiller bare 40 g mellom den største og minste, gode og runde er de alle sju.
Khida er mer avslappet og trygg, tar seg litt lenger tid når ho lufter seg nå og viser at ho syns det er deilig å komme seg ut kjenner at ho er blitt lettere, hopper og spretter er glad og fornøyd 🙃
søndag 31 oktober
Valpene sover mye nå, tar lange blunder for hver gang de dier. Khida kan nyte synet av valpene fra armkroken.🤭
mandag 1 november
I dag var det veiing igjen, valpene har tilsammen lagt på seg vell 600 gram siden de ble født.
Her er valp nr. 5, han sover godt på vekta og lar seg ikke forstyrre av litt handtering :)
Tirsdag 2. november
I dag er valpene 8 dager😀 skikkelige klomper. siden i går har de lagt på seg tilsammen 190 gram.
 Vi venter nå på at de første valpene skal begynne å åpne øynene.
fredag 5 november
Khida tar seg tid til å bli med på en halvtimes tur i skogen om dagen nå. I mens sover valpene godt, og vokser så en kan se det🙂 de har lagt på seg 900 g på fem dager!
Åler seg fortsatt som marker når de aner at mor kommer, og kan så vidt løfte seg litt på frambena, men vingler veldig da🤩
Søndag 7 november

Nå har valpene begynt å åpne øynene😉, men det betyr ikke at de kan se. Det er valp nr 5 som har åpnet øynene, de andre har bare små sprekker innerst i øyekroken.Synet utvikles gradvis og over lang tid, de har antaglig ikke fullt syn før de er flere månder gamle🤨
Ørekanalene åpnes også gradvis når valpene er 10 -14 dager gamle, fra valpene er ca 19 dager gamle har de utviklet refleksen som gjør at valpene kan la seg forskrekke av lyd.

Først når valpene er 25 dager har nervesystemet utviklet seg så valpen kan orientere seg etter det de kan se og høre, og noen dager senere kan de gjenkjenne lyd de har hørt tidligere.🙂

Mandag 8. november
Valpene er veldig morsomme å se på når de er våkene og venter på mor Khida, da vagler de omkring på ustødige bein, de bare myldrer rundt hverandre i iver etter å nå Khida og få seg en god skvett melk. NYDELIGE !
Onsdag 10. november
Valpene veier nå i gjenomsnitt 590 gram er veldig gode og runde. De vralter og går rundt i kassa når de aner at Khida vil komme, er veldig fine å se på da 🙃 ellers ligger de bare å sover, hender de drømmer og knurrer og voffer litt i søvne. De er så søte!! Flere bilder i Khidas album🙂 
Torsdag 11. november
Det begynner å komme flere lyder fra valpekassa nå, det er en del klynking og når de sover. Når de tumler omkring i kassa og venter på mor er det også litt bjeffing og knurring🤭 nydelige lyder fra små valper🤩
fredag 12. november

Valpene søker opp når Khida nermer seg, de er så rare når de spankulerer rundt med snuten i været😀


Jeg har nå bestilt Banminth Pasta nå, som vlpene skal få mot innvollsparasitter når de er 2,4,6,8 og 12 uker. Khida skal også få en behandling, om noen dager.


Forebyggende helsearbeid ved jevnlig behandling mot parasitter er viktig, det er endoparasittene (innvollsparasittene) vi i vesentlig grad behandler forebyggende. Ektoparasittene (utenpå parasittene) behandles ved mistanke om smitte eller ved sykdom.
Lørdag 13. november
Valpene har lenger perioder som de er våkene nå, og begynner å prøve seg på litt lek. De kan gjøre små utsprang mot hverandre og voffer, søte🤩
I går kveld fikk de pasta mot innvoldsparasitter, det var noe å smatte på🤨 og ikke det beste kansje, men gikk veldig greit.
Søndag 14. november
Valpene begynner å titte over kanten på valpekassa, er nok ikke lenge før vi må ordne høyere binge.
De var utenfor valpekassa på oppdagelseferd i dag.
Mandag 15. november

De små ser opp og kommer i møte med meg i valpekassa når jeg snakker til de, men glemmer meg fort når morKhida nærmer seg.

Når Khida kommer henger de seg i pattene så fort de kan, når ho legger seg er det om å gjøre å få en god posisjon og et godt spenntak i underlaget for å sikkre seg den gode melken. 

Onsdag 17. november
Valpene vokser fort, ser de utvikkler forskjellig personlighet. De leker litt etter mat og er veldig morsomme med de gode lydene, knurring og voffing. Før de sovner igjen. 
Torsdag 18. november
Vi har valpene ut på gulvet til oss to ganger om dagen nå, da ser vi tydelig forskjell på personligheten, noen er veldig forsiktig og holder seg i ro på et sted, mens andre er frempå og vil utforske omgivelsene. 
Fredag 19. november

Det blir stadig mer miljøtrening for valpene fremmover nå, de er veldig nysgjerrige og all erfaring de får nå, blir god erfaring å ha vidre i livet.

Lørdag 20. november
Når vi setter oss ned på gulvet hos valpene, kommer de fort krypende og legger seg godt tilrette for å sove.
Mandag 22. november
Her er mye klynking og piping når vi går på "langtur" med valpene, vi går ut av rummet de har vert hele sitt liv, over terskelen og tilbake til valpekassa i gjen. Der blir det leik og gjensynsglede🙃
Tirsdag 23. november
I dag er valpene 4 uker, det begynner å bli trangt om plassen når de får mat av Khida og det er ikke så offte ho ligger å dier, ho stiller seg like godt opp og inviterer til stående buffet. 🤭 Valpene er ikke tunge å be, de henger seg på, og det ser ut til at det er lettere for alle å finne seg en plass da.
Torsdag 25. november

De er mye ut på gulvet nå på oppdagelseferd og finner ting å dra i. De leker veldig sammen og vi hører stadig søsskenkrangel fra dem med knurring og bjeffing. Når vi sitter eller ligger på gulvet, kommer de fort bort til og vil klatre, dra i håret og slikke De er Virkelig helt nydelige nå alle sammen🤩

Fredag 26. november
Valpene er like mye utenfor valpekassa som de er oppi den nå, og sover like gjerne på et teppe på gulvet eller i ei transportkasse. når de er våkene går de rundt og utforsker alle kroker, drar gjerne litt i teppe. De er nyfikene og utvider horisonten litt for hver gang de er våkene, hilst på "onkel" Zorro har de også gjort, og utfordret han til lek, og det hadde nok han veldig lyst til, men trakk seg tilbake. Flinke zorro forstår at det kunne bli for voldsomt for de små om han ble med på leken nå. 
Mandag 29. november
Valpene er veldig lekene nå, de tar tak i hva som helst og drar det bortover, og får en tak på noe spennende er det straks fler der og hjelper til. Nå fikk de en leke som straks ble tatt i bruk, kansje jeg skulle kjøpt flere leker 😉
Tirsdag 30. november
I dag kom hele flokken labbende sammen med Khida inn på kjøkkenet da vi spiste frokost. de gikk så fint sammlet etter Khida da de kom og ble så glade, vifftet med halen og ville ha en kos da vi hilste dem god morgen. Etter litt vimsing og lek fant de seg tilrette i Khida sin seng som står på kjøkkenet, der sover de godt nå mens jeg rydder og steller rundt etter at barna har tatt bussen til skolen.
Onsdag 1. desember
Skulle gjerne hatt med valpene ut nå, men det er så altfor kaldt, minus 21 grader er ikke bra for valper. Men når far i huset kommer hjem med varm bil, skal de få sin første kjøretur i transport kassa ;-)
Torsdag 2. Desember
De lekene valpene liker å vere med mor khida, og kommer stadig i flokk sammen med henne. I morges kom to valper med moe spennende de fant på veien inn til oss...
Fredag 3. desember
I dag har jeg tatt med to og to valper ned i stallen for miljøtrening. Jeg bar de på innsiden av dressen, og satt meg på et dekken på gulvet i stallen å lot de utforske omgivelsene. Det er minus 8 grader her og den kalde lufta var uvant for dem, men de var nysgjerrige og måtte snuse en runde alle sammen før jeg bar de tilbake igjen etter 5- 10 minutter.
Lørdag 4. desember

Akkurat som forige lørdag, da vi hadde besøk av valpekjøpere, var valpene rolige og søvnige da vi hadde besøk i dag. Men nå har de akkurat hatt en lekeøkt, ikke lett å få gode bilder da, for de er så kjappe og hiver seg rundt 🙃 
Veldig hyggelig å få besøk av valpekjøpere!
Her er Allsidige Ayla som hadde besøk i dag, og Amy som hadde besøk lørdag 27 des.

Mandag 6. desember

Akira og Allsidige Ayla kom og ville opp på fanget da matmor satte seg ved PC'n, nå ligger de her å drømmer🤭

Fredag 10. desember
Jeg lurer på om det en noen som har nedtelling til annet enn julaften...
Valpene er veldig trygge og gode, de begynner å bli store nå, ved veiing i dag var det 650 gram forskjel på den minste tispa og den største hannen. De er gode og runde og friske alle sammen, vektforskjellen er natulig variasjon i kroppsbygning og kjønn, noen er frampå og andre er mer måteholden i matfatet... det er vel med hunder som med mennesker, tenker jeg

Den største veier nå 2190 gram.
Lørdag 11. Desember
Fin dag for første tur ut i snøen minus 3grader, det skal bli flere turer i dagene som kommer ;)
Torsdag 16 Desember
Hos vetrinæren i dag var valpene veldig rolige og flinke, der fikk de en skikkelig sjekk alle sammen. De fikk vaksine uten å gi fra seg en lyd, litt hundegodt å smake på gjør seg da se😉
Revaksinering anbefales om fire uker (13januar)

Det ble bemerket hvor rolige, friske og fine de er alle sammen🤩
Valpene har nå fått Helseattest.

Kjøreturen til og fra gikk også veldig greit, litt uro og klynking på vei til vet, men hjem sov de rolig alle sammen, det er en halv times kjøring hver vei.
 
Valpene er livsforsikret fra 5 ukers alder på i Agria, denne opphører dagen etter levering, derfor anbefales det å tegne forsikkring på valpen før henting så den teller fra den dagen valpekjøper mottar valpen.

I oppveksten har valpene vært foret med Specific puppy medium, jeg har nå begynt å blande litt Eukanuba puppy medium. siden det er det kennelklubben anbefaler, og valpekjøperene får 3 verdikuponger fra NKK og Eukanuba.

Valpene liker begge typer godt og har ikke reagert på endring i foret.
Fredag 17. Desember
Da matmor kom hjem fra butikken i dag gikk det hull på potetsekken, Allsidige Aila luktet seg fort fram til det og tok med seg en mandelpottet som ho ville gnage litt på, men hun fikk ikke fred for alle de andre som jaget etter å ville ha en smak. Og mens jeg ryddet på plass varer, hadde noen av de andre tatt med seg purren inn på kontoret der de lekte veldig med å rive og dra i hver sin ende.. ble ikke mye igjen av den purren Det er alltid like spennende når en valp finner "noe nytt", da skal alle bort å undersøke, lukte bite og smake.
Søndag 19 Desember
De tre gutta ligger å slapper av sammen med mor, før de reiser. Nå skal de treffe sin nye familie.Atlas skal til Rypefjord, Alvin skal til Hamar og Awesome Balto skal til Ørsta. Vi ønsker både valpene og eierene deres masse lykketil.
Tirsdag 21 desember
I dag reiser Allsidige Ayla.  Ho er ei livlig våken og oppfinnsom lita feminin tispe, og akkurat som de andre er ho veldig kjelen og koser seg veldig når ho får ligge på et fang.
Nå ligger de fire jentene på soffaputen og sover.
Lørdag 1. Januar 2011
Godt nyttår!

Etter å ha vert stengt ute fra nettet av vår foreldrekontroll på PC´n  er jeg nå "på" igjen. 🤭

Vår Anny Aylar er nå alene valp her i huset, de to sisste valpene er godt plassert i sine nye hjem.
Amy ble hentet første juledag, og er godt i gang med opplæring har lært sitt, bli, og kom.
Akira fikk sitte trygt og godt på et fang da ho reiste med fly den 27 desember. Nå er ho vell plassert hos sine eiere på Vannvåg utenfor Tromsø der ho får vokse opp i nydelig natur i lag med en valp fra et annet DSG-kull det var kjempelurt å sørge for lekekammerat med en gang😉

Vi Ønsker alle valpekjøperene Lykkettil meg sine nye familiemedlem.
Håper valpene finner finner roen og tryggheten i sine hjem og at hverdagen ikke kommer som et sjokk på dem. husk på å øve valpen på å være alene, begynn med bare korte stunder, og gå inn før valpen blir urolig gi masse ros, øk tiden grdvis og se at valpen er trygg og avlappet der den skal oppholde seg, husk at den har aktivitetsleker, godt hvilested, passe temp og vann.


Tusen takk til dere som var så snille å ta omsorg for valp på flyreisen deres, det var fint gjort å gi valpen en trygg reise.
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.03 | 09:51

Hei, jeg lurer på om dere skal ha valper til sommeren? Og evt. om det er lang venteliste?

...
09.02 | 09:13

Hei, jeg er interessert i valp, men finner ikke epostadressen din noe sted :)

...
14.01 | 15:34

hei:) jeg er veldig interessert i å kjøpe valp av dere. har sendt deg mail med en hilsen. håper å høre ifra deg/dere snart!

...
03.06 | 20:11

så fine de er

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE